18 Octombrie 2022 | Diplomație urbană între Alghero și Ghimbav

Legături stânse între orașele aeroportuare Ghimbav (Romania) și Alghero (Italia)!
Primarul Orasului Ghimbav, domnul Ionel Fliundra a vizitat la invitația Primarului din Alghero, domnul Mario Conoci, orasul aeroportuar din nordul insulei Sardinia. El a fost însoțit de consilieri locali din Ghimbav pentru a iniția discuțiile oficiale de înfrățire între Ghimbav și Alghero.
“Colaborările la nivel de orașe în Europa devin tot mai importante deoarece crează proiecte pentru cetățeni și aduc astfel Europa mai aproape de oameni. Ghimbavul este un oraș european care devine tot mai atractiv atât pentru investitori cât și pentru cetățeni iar proiectele noastre sunt menite să crească atractivitatea orașului și calitatea vieții.” a declarat primarul din Ghimbav
După întâlnirea din Primărie a urmat o întâlnire oficială la Aeroportul din Alghero unde s-au discutat posibile colaborări si crearea de punți aeriene între Ghimbav și Alghero, Sardinia și Țara Bârsei fiind ambele destinații turistice de excelență.
Aeroportul din Alghero are la ora actuala aproximativ 1,5 milioane de pasageri si este în continuă creștere. Cursele oferite de WizzAir de la Bucuresti spre Alghero sunt pline tot timpul iar astfel ar putea fi introduse si curse de la noul aeroport internațional Brasov-Ghimbav spre Alghero.
La întâlnirea oficială au participat și președintele Asociației Smart City Brașov, domnul Christian Macedonschi, Valentin Iordache din partea Aeroportului Internațional Henri Coanda cat și domnul Maurizio Cucchiara de la compania My Export Manager.
“Sunt convins că odată introduse curse între Ghimbav și Alghero vor decola pline aeronavele din ambele aeroporturi datorită atractivității celor doua regiuni,
Țara Bârsei fiind regiunea turistică cea mai dezvoltată și atractivă din România iar Sardinia o destinație de excelență din Italia. Turismul inteligent se dezvoltă prin parteneriate și colaborări si ma bucur că am reușit, după ce s-a nascut ideea la conferința Smart Aeroport Cities din 9. Mai 2022 din Ghimbav, să organizez alături de domnul Maurizio Cucchiara această misiune in Alghero și să punem bazele unei frumoase și benefice colaborări între cele doua orase. O legătură aeriană intre Brașov/Ghimbav și Alghero ar crește atât colaborările pe plan economic căt și turistic și ar spori calitatea vieții în ambele regiuni.” a concluzionat Christian Macedonschi Președintele Asociației Smart City Brașov.
Delegația oficială a fost însoțită și de turoperatori, agentii de turism si jurnaliști pentru a consolida parteneriatul și a dezvolta turismul in ambele regiuni. Aceștia au avut întâlniri de lucru cu companii si asociații din turism sarde și au stabilit relații de colaborare.
Această misiune a fost organizată in colaborare de către Asociația Smart City Brașov, Consorzio Turistico Riviera del Corallo Alghero și compania My Export Manager pentru a facilita atât înfrățirea celor doua orașe aeroportuare cât și dezvoltarea proiectelor economice și turistice comune.
Atât primarul orașului Alghero cât și conducerea aeroportului internațional din Alghero au fost invitați să participe la conferința Smart Airport Cities #3 care va avea loc anul viitor între 11 si 12 Mai la Ghimbav si vor avea ocazia sa viziteze atât Aeroportul International Brasov-Ghimbav cât si să vadă atracțiile unice ale Țării Bârsei și a Județului Brașov.

Sursa articolului: https://transilvania365.ro/diplomatie-urbana-intre-alghero-si-ghimbav/
Detalii: https://www.facebook.com/ionelfliundra